95.000 bezoekers voor Bevrijdingsfestival Fryslân 2024

Geplaats door bevrijdingsfestival

Bevrijdingsfestival Fryslân kijkt terug op een fantastische editie van het jaarlijkse festival in Leeuwarden met 95.000 bezoekers. De organisatie spreekt van een gemoedelijke en feestelijke sfeer.

Het festival werd om 13:00 uur geopend met door de burgemeester en kinderburgemeester, van Leeuwarden, verschilmaker Zoë Bult en vuurdragers die het zwaar hadden gehad in de nacht van Wageningen tot Leeuwarden. Friese Ambassadeur Kaspar trapte het muziekprogramma af, dat door de hele stad een mix aan muziekstijlen bood voor jong en oud.

Op het plein bij de Oldehove werd tijdens het concert van landelijke ambassadeur Son Mieux korte tijd geen publiek meer toegelaten. De drukte verspreidde zich snel over de andere 8 area’s. Bevrijdingsfestival Fryslân organiseert ieder jaar een van de grootste kinderfestivals. Veel gezinnen genoten van de fijne sfeer in de Prinsentuin, waar ook projecten als Portretje Vrijheid en de verhalenserie ‘kind in de oorlog’ veel bekijks trokken. De hele provincie leek te zijn uitgelopen voor De Hûnekop, maar tot een tweede afsluiting van het plein kwam het niet. Het festival wordt op dit moment afgesloten met een show van Kraantje Pappie.