5 Mei Rede door CdK Arno Brok

5 Mei Rede Dorpskerk Huizum

Locatie: cultuurpodium Dorpskerk Huizum.

Tijdstip: 16:00 uur.

De 5 Mei Rede wordt dit jaar verzorgd door Commissaris van de Koning, de heer Arno Brok. Daarna zal sopraan Tetsje van der Kooi vrijheidsliederen ten gehore brengen.

De toegang voor de 5 Mei Rede is gratis. Wie zeker wil zijn van een plaats meldt zich aan via https://www.ticketkantoor.nl/shop/Vijfmei2022. De kosten voor de reservering bedragen € 1,-.

Voorafgaand aan de rede zal de Commissaris van de Koning, met een verwijzing naar de thematiek die het cultuurprogramma ARCADIA aan de orde stelt, voorafgaand aan de lezing namelijk een Vrijheidsboom planten. Dat gebeurt om 15:30 uur zuidelijk van de Dorpskerk, op de grens tussen kerkhof en gemeentelijke begraafplaats. De symboliek zal ter plaatse toegelicht worden. Belangstellenden zijn bij deze plechtigheid van harte welkom.

Het planten van de boom en de rede vormen het startschot voor een gevarieerd cultureel zomerprogramma dat qua planning en thematiek aansluit bij ARCADIA en dat als overkoepelende naam stadsOASE Huizum heeft gekregen. Meer informatie daarover op www.dorpskerkhuizum.nl.