Ambassadeur van de vrijheid: De Kast

De Kast is dit jaar onze Friese ambassadeur voor de vrijheid! Binnenkort vertellen ze hun verhaal over dat ambassadeurschap, en wat vrijheid voor ze betekent.

De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak. Ze waren in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en verkochten meer dan 1.000.000 cd’s en singles, wonnen meerdere keren een TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen op door hun speciale concerten.

Sinds hun reünieconcert in november 2006 komt de band af en toe samen om te spelen op speciale gelegenheden. In 2010 kwamen ze met een nieuw album en de theatertour ‘Welkom Thuis’. Na deze albumpresentatie in het Abe Lenstra Stadion kwam hun nieuwe cd destijds binnen op 3 in de albumlijsten.

Anno nu schrijven ze nog altijd aan nieuw materiaal en doen ze een selectief aantal concerten per jaar in theater en op festivals en evenementen.
Grote belangstelling is er altijd nog voor De Kast met hun charismatische frontman Syb van der Ploeg en dat geeft aan dat deze succesvolle Friese formatie nog steeds een bijzondere plaats in het Nationale
popcircuit inneemt.