Bildtstar

Bildtstar is een hardrock band in het noorden van Friesland (het Bildt) opgericht in 2019. De band bestaat uit vijf leden, Simon Wiegersma (de zanger), Martin Postuma (gitarist), Jesse Pander (gitarist), Colin Boonstra (Bas Gitarist) en Holmer Schoon (Drummer). Het muziek bestaat uit hard rock uit de jaren 80 gecombineerd met hun eigen muziekstyle. Zoals de band zelf zegt: raw oldschool, fast and trashy, with that glimmering hint of shiny class off rock and roll. De mannen hebben 1 droom; beroemd worden. Elke donderdag avond is een avond waarbij ze bijeen komen om in een studio hun geschreven muziek te repeteren. Bij het schrijven van nieuwe nummers komen er veel ideeen bij , want ieder heeft zijn eigen muziekstyle. Het begint met een deuntje op te nemen door te neuriën op het werk, zo gaan ze het thuis uitwerken op de instrumenten en appen ze het bedachte muziek door. Zo onstaat er een nieuw nummer.

De band zou in 2019 meedoen aan een lokale songfestival. Helaas door COVID-19 ging de songfestival niet door en gingen de jongens verder met het maken van muziek in hun eigen gebouwde studio in Vrouwenparochie. In 2020 mochten ze voor het eerst optreden in een restaurant (De molen) in Vrouwenparochie. Tijdens die avond werden een aantal eigen nummers gespeeld, na afloop ging de band een drankje drinken met de mensen uit het publiek. De mensen waren enthousiast en de band kreeg veel complimenten, ze hadden niet verwacht dat tussen de covers door hun eigen nummers werden gespeeld. Door al deze enthousiasme en complimenten smaakte het voor Bildtstar naar meer. De band werd niet alleen gevraagd voor optredens in Nederland, maar ook in het buitenland. Duitsland, België en zelfs in Roemenië mocht de band optreden. In 2023 werd het tijd voor Bildtstar om hun nummers professioneel op te laten nemen in een studio. Hun eerste EP werd opgenomen bij Rick Meijer en Nico Outhuijs (bekende artiesten uit Friesland).

BILDTSTAR – BURNING AFTER MIDNIGHT
Dit nummer gaat over een man en een vrouw met beiden een flinke rugzak uit het verleden. De vrouw is een weduwe, haar man raakte ze kwijt in de oorlog. De man is een alcoholist door zijn vroegere tijd. De vrouw bezoekt de plek waar haar man was gestorven en besluit later op de dag naar een club te gaan. Bij aankomst treft de vrouw een nieuwe man. Zo komen ze aan de praat en hebben het erg naar hun zin. Wanneer de man naar het toilet vertrekt, merkt de vrouw op dat er iets niet klopt en ging op onderzoek uit. Ze treft de man op de grond in het toilet bewusteloos door de alcohol. Geëmotioneerd probeert ze de man wakker te krijgen. De man komt bij bewustzijn en samen laten ze rijdend hun verleden achter in een Amerikaanse auto.

> Bildtstar, Omrop Fryslân Podium, 15:30 – 16:00 uur