Broken Brass

Broken Brass is een next level brass band. Explosief en energiek, en combineert de energie van brass met de attitude van rock ‘n’ roll, de drive van funk en de flow van hiphop.

Met het nieuwe album ‘Broke’ blikt Broken Brass terug op de afgelopen paar jaar, die voor elke liveband een uitputtingsslag waren. Broken Brass is ‘broke’ qua financiĆ«n, maar zeker niet als het gaat om inspiratie en doorzettingsvermogen. De afgelopen periode gaf de band de unieke kans om te kijken naar de persoonlijkheden en internationale diversiteit van de groep, de gezamenlijk behaalde (internationale) successen en om te ontdekken waar de kracht van de band ligt. Op hun nieuwe album ‘Broke’ combineert de band de sterkste punten van alle voorgaande albums; het nieuwe album is de definitie van waar de band voor staat, een distillaat van alle hoogtepunten.

Met meer dan 500 shows op de teller is Broken Brass een door de wol geverfde live band. Broken Brass is dan ook een live band bij uitstek. Energiek en eclectisch, waarbij punchy bassen worden gemixt met schetterend koper. Met hun enerverende shows hebben ze festivals over de hele wereld omver geblazen. Het negental heeft clubs en festivals in bijna 20 landen veroverd met optredens op VH1 Festival (India), Secret Garden Party (VK), Fusion Festival (GER), Zwarte Cross (NL), Paaspop (NL) en meer. De band tourde in 2022 met het nieuwe album. In Nederland gaven ze 10 shows in onder andere Melkweg, Helling en Simplon.

 

 

Links to music, socials and video

SP: https://open.spotify.com/brokenbrass

IN: https://www.instagram.com/brokenbrass/

FB: https://www.facebook.com/brokenbrass1

YT:https://www.youtube.com/c/BrokenBrass

BC: https://brokenbrass.bandcamp.com/

W: http://www.brokenbrass.com