DANYTHA

DANYTHA is een alternatieve hiphop artiest uit het hoge noorden. De rauwe beats, die zich kenmerken door pompende 808’s en dikke drums, lenen zich perfect voor de harde raps en melodieuze zanglijnen van deze opvallende verschijning uit Assen. DANYTHA is niet bang om de luisteraar op een eerlijke, poëtische en soms kwetsbare manier mee te nemen in haar wereld. Zo gaat ze een strijd aan met een innerlijke demoon als angst en heeft ze geen moeite om bepaalde traumatische gebeurtenissen op een artistieke wijze van zich af te schrijven.

“Muziek werkt voor mij heel therapeutisch. Doordat ik op een gegeven moment te veel van mezelf vroeg en bepaalde dingen in mijn leven ontkende, zijn er trauma’s ontstaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik recht in de spiegel moest kijken om weer verder te kunnen. Ik ben mezelf beter gaan begrijpen en heb bepaalde zaken een plek kunnen geven. De angst overheerste en bedrukte mijn ontvangst. Soms raakte ik de realiteit kwijt omdat ik te lang naar de wolken aan het staren was. Ik zat soms letterlijk vast in mijn hoofd en heb mezelf nooit de ruimte gegeven om nare ervaringen volledig toe te laten. Door erover te praten en schrijven ben ik hier overheen gekomen en enorm gegroeid als mens. Het maakt ons juist menselijk om bepaalde angsten te erkennen en met mijn muziek hoop ik anderen te inspireren om zichzelf ook die ruimte te geven.” – DANYTHA

 

 

Deelnemer Hit the North 2021

Hit the North is hét platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen twaalf geselecteerde acts een divers programma met als doel: het ontwikkelen van een professionele carrière als muzikale act. Iedere act wordt begeleid door een persoonlijke coach, volgt bootcamps en ontmoet een scala aan professionals. Het traject wordt afgerond met een showcase op ESNS. Eerder hebben onder andere Faske, Esther de Jong, Small Town Bandits, The Vices, Jadi D en Cashmyra het Hit the North traject afgerond.

Deelnemende acts van 2022 zijn: Benwal, Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny Loves Me, Moonloops, Phole, Renceau, Seb Zukini, Steeby, Traversus, Verity

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk, Noordstaat en Flapper Management en komt tot stand met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.