De Kast

“Vrijheid is datgene doen wat je graag wilt, en daar zijn waar je graag wilt zijn. Dat wij die vrijheid hebben, al 30 jaar als band, daar mogen we zo dankbaar voor zijn. Het afgelopen jaar zijn we ons bewust geworden van hoe een groot goed vrijheid is. We moeten er met ons allen op passen om die vrijheid met elkaar te bewaken. Vrijheid is ook rekening houden met een ander. Ieder mens op deze aarde moet een kans hebben, daar gaat ons lied ‘Spel zonder grenzen’ over.” – Friese ambassadeur voor de vrijheid De Kast, 21.00 uur, livestream Bevrijdingsfestival Fryslân, Omrop Fryslân en De Harmonie.

Bekijk binnenkort de minodocumentaire over het ambassadeurschap voor de vrijheid van De Kast hier!

Over De Kast

De Kast verkreeg grote populariteit door krakers als: In Nije Dei, Hart van mijn  Gevoel, Eltse Grins Foarby, Woorden Zonder Woorden, In de Wolken en Raak.  Ze waren in de jaren ’90 één van de populairste popbands van Nederland en  verkochten meer dan 1.000.000 cd’s en singles, wonnen meerdere keren een  TMF Award, een Edison én een Gouden Harp voor hun gehele oeuvre en vielen  op door hun speciale concerten.  

Sinds hun reünieconcert in november 2006 komt de band af en toe samen om  te spelen op speciale gelegenheden. In 2010 kwamen ze met een nieuw album  en de theatertour ‘Welkom Thuis’. Na deze albumpresentatie in het Abe  Lenstra Stadion kwam hun nieuwe cd destijds binnen op 3 in de albumlijsten. 

Anno nu schrijven ze nog altijd aan nieuw materiaal en doen ze een selectief  aantal concerten per jaar in theater en op festivals en evenementen. Grote belangstelling is er altijd nog voor De Kast met hun charismatische  frontman Syb van der Ploeg en dat geeft aan dat deze succesvolle Friese  formatie nog steeds een bijzondere plaats in het Nationale popcircuit inneemt. Dat zie je ook tijdens hun live concerten waar ze een  ongekend register aan hits uit “de kast” halen en van jong tot oud overtuigen  met hun kwalitatieve Nederlandse popsongs!