Delore

De diepe en dansbare klanken van de Nederlandstalige electropopband Delore bieden je een kijkje in de ziel. De band uit het noorden maakt zwoele popsongs die qua sfeer niet zouden misstaan in een nachtclub. In oktober 2021 bracht de Delore Je Hebt Het uit, de eerste EP van de band.

EP Je Hebt Het aangekondigd met de release van Jagen, een meeslepende single over het vinden van rust in je leven. Het is een nummer dat goed past binnen de algemene thematiek van de ep. “Je Hebt Het bevat teksten die gaan over de sleur van het dagelijks leven; hoe vind je je plek en met wie deel je die plek. Wat zijn herinneringen om te onthouden en wat neem je mee om van te leren?”, aldus zangeres Liza Bloem.

Muzikaal gezien bevat Je Hebt Het alle verschillende facetten van de spannende sound van Delore. Waar de band ooit begon met een akoestische gitaar en bas, zijn deze inmiddels ingeruild voor een snijdende elektrische gitaar en diepe synthesizers. “We merkten steeds vaker op zoek te zijn naar het gevoel van een donkere club. Het gevoel van de trillende bas in je buik, het dansen met je vrienden en de spanning van iemand tegenkomen of kwijtraken hebben we verwerkt in de melodische zanglijnen, spannende opbouw van de nummers en de dansbare drumbeats.”

Ondanks dat het schrijven van Je Hebt Het deels plaatsvond tijdens de Corona-lockdown, komt de nieuwe elektronische sound uitgebreid op de EP naar voren. “Tijdens de lockdown werkten we in een carrousel; wanneer één van ons een idee had voor een nummer nam hij of zij dit op en stuurde dit weer door naar de volgende. Op deze manier hebben we bijvoorbeeld drumsamples van een lucifer voor Jagen gemaakt.”

Na het winnen van de Kleine prijs van Fryslan in 2019, heeft Delore meegedaan aan het Hit The North-traject van ESNS. Dit bleek het startsein te zijn om de elektronische sound van de band verder uit te werken met oud Mister & Mississippi-gitarist Danny van Tiggele en producers Martijn Groeneveld & Frans Hagenaars. Delore was eerder te zien op o.a. Bevrijdingsfestival Friesland en ESNS en speelde meerdere voorprogramma’s van Inge van Calkar.

info@delore.nl

www.delore.nl

www.instagram.com/deloreband

Deelnemer Hit the North 2021

Hit the North is hét platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen twaalf geselecteerde acts een divers programma met als doel: het ontwikkelen van een professionele carrière als muzikale act. Iedere act wordt begeleid door een persoonlijke coach, volgt bootcamps en ontmoet een scala aan professionals. Het traject wordt afgerond met een showcase op ESNS. Eerder hebben onder andere Faske, Esther de Jong, Small Town Bandits, The Vices, Jadi D en Cashmyra het Hit the North traject afgerond.

Deelnemende acts van 2022 zijn: Benwal, Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny Loves Me, Moonloops, Phole, Renceau, Seb Zukini, Steeby, Traversus, Verity

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk, Noordstaat en Flapper Management en komt tot stand met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.