Kazemattenmuseum 4 en 5 mei

Herdenking 4 mei

Jaarlijks wordt op 4 mei in het Kazemattenmuseum een dodenherdenking gehouden. Op deze bijzondere plek, waar in mei 1940 225 Nederlandse militairen 17.000 Duitsers wisten tegen te houden, wordt stilgestaan bij de slachtoffers van onder andere de Tweede Wereldoorlog.

De herdenking vindt plaats om 18.00 uur. Na het hijsen van de vlag halfstok houden voorzitter van het Kazemattenmuseum Kees Terwisscha van Scheltinga en ds. Harry Strubbe een toespraak. Na het spelen van de taptoe volgen twee minuten stilte en het Wilhelmus. Daarna is de kranslegging. Ook voor het publiek is er gelegenheid bloemen te leggen.

Vanaf 17.30 uur is iedereen welkom in het bezoekerscentrum van het Kazemattenmuseum.

Bevrijdingsvuur 5 mei

Op 4 mei stappen zo’n 25 sporters in Sneek in de bus op weg naar Wageningen. Doel is het ophalen van het bevrijdingsvuur en de fakkel naar het Kazemattenmuseum op Kornwerderzand te brengen. Daar streden in mei 1940 Nederlandse soldaten voor onze vrijheid. Wethouder Michel Rietman van gemeente Súdwest-Fryslân zal op 5 mei rond 15.00 uur de vlam op het monumentenplein ontsteken. Je hoeft geen kaartjes te kopen, het Kazemattenmuseum is 5 mei de hele dag gratis toegankelijk!

Navigatieadres: Afsluitdijk 1c, 8752 TP, Kornwerderzand