Kinderfestival

Wist je dat Bevrijdingsfestival Fryslân het grootste Kinderfestival van alle Bevrijdingsfestivals in Nederland heeft? Ook op het Kinderfestival draait het om het vieren van de vrijheid. Veelal op een speelse manier, hier en daar met iets meer inhoud. We proberen daarmee ook onze jongste bezoekers met een boodschap naar huis te laten gaan, zonder dat het ten koste gaat van een fijne vrolijke middag.

Talent Stage i.s.m. De Sterrenfabriek
Stichting Sterrenfabriek heeft als doel om kinderen en jongeren binnen een veilige omgeving te laten werken aan hun vocale talentontwikkeling. Dit gebeurt onder begeleiding van professionele en ervaren vakdocenten uit de muziekindustrie. In 30 weken tijd leren de kinderen de kneepjes van het vak en gaan aan de slag met het thema ‘In vrijheid kiezen’. Bevrijdingsfestival Fryslân biedt deze kinderen een podium om de muziek, met vrijheid als rode draad, te presenteren.

Crea by Kim
Vogelvrij, het woord zegt het al. Hetzelfde geldt voor vlinders, vrolijk en vrij fladderend in het rond. Maak, vouw of versier de mooiste vrije vlinders bij Crea by Kim.

Van Ravensteyn
Met trots presenteren we deze kinderactiviteit gebaseerd op het thema ‘In Vrijheid Kiezen’! Voor bevrijdingsfestival Fryslân op maat gemaakt door Van Ravensteijn Theater. Door middel van een spannend spel kun je bij een van de drie poorten naar binnen. Welke rol je hebt hangt helemaal af van de ingang die je genomen hebt. Misschien word je wel een politieagent!

Knutselhoek
In de knutselhoek kunnen kinderen aan de slag met het versieren van bekerhouders voor de circulaire cups of het tekenen van een Bevrijdingsfestival Crew shirt. Uiteraard mogen ze beide na de tijd als aandenken meenemen naar huis!

Timmerhoek i.s.m. Friesland College Leeuwarden
Timmer mee aan schuilplaatsen voor dieren. De studenten van het Friesland College hebben tijdens een duurzaamheidsdag de basis voor vogelhuisjes en insectenhotels gemaakt. Tijdens het festival krijgen de kinderen de kans deze af te timmeren of juist mooi te versieren! De vogelhuisjes en insectenhotels krijgen na het festival een plekje in de natuur om zo vogels en insecten een fijn onderdak te bieden.

Ook leuk:
Buttons maken | Glittertattoo laten zetten | Je laten schminken | Circus Saranti met shows, workshops en steltlopers | Scouting Burmania | Maar liefst vier springkussens! | Op de foto met een legervoertuig | Je eigen kledingstuk, theedoek of tas zeefdrukken