La Pegatina

Ze zingen in meer dan zeven talen, ze hebben meer dan 30 landen bezocht en ze overtreffen de duizend concerten in hun 15-jarig bestaan. Maak kennis met La Pegatina: de beste emotionele afkeer die je op een podium kunt hebben. De show van La Pegatina is ongewoon omdat het energiek, leuk en dansbaar is. Feest en adrenaline tot extase. Het is de meest internationale en veelzijdige Catalaanse groep.

De oorspronkelijke formatie kende zeven muzikanten; stem, gitaar, bas, trompet, accordeon, percussie, drums. Het achtste bandlid speelt elektrische gitaar. Met elkaar smelten ze allerlei stijlen, van merengue tot rumba of ska, om uiteindelijk mensen gek te maken met zigeunerpunk of hooligansliedjes. De veelzijdige en anaƫrobe La Pegatina heeft zeven albums opgenomen, een documentaire en zelfs een videogame.

La Pegatina is erg innovatief op social media, waar ze erin zijn geslaagd om een groot legioen van volgers te mobiliseren. Daardoor zijn ze van de underground scene uitgegroeid tot een belangrijke speler op de grotere Europese festivals.