Orkest Koninklijke Luchtmacht

‘a Summer Road Trip’

 

De dagen worden langer, de bbq gaat aan. Terrassen stromen vol en we gaan lekker naar zee. Het is weer zomer, de zon heeft corona verdrongen en we zoeken elkaar weer gezellig op!

Het Orkest Koninklijke Luchtmacht toert om die reden als vanouds weer door het land met een fris zomerconcert, toepasselijk getiteld ‘a Summer Road Trip’. Wij komen naar Bevrijdingsfestival Fryslân met een programma wat de zomersfeer compleet maakt! Luistert u naar muziek van onder andere Zucchero, Chick Corea, Lion King en Gloria Estefan.

Het orkest onder leiding van chef-dirigent majoor Patrick Curfs wordt versterkt door geweldige vocale gastsolisten:

  • Elske DeWall
  • Martin van der Starre
  • Irma van Pamelen
  • Lo van Gorp
  • Natasja den Toom

Kijk op 5 mei live mee naar ons sfeervol programma via Omrop Fryslân.

Wij zijn het Orkest Koninklijke Luchtmacht

Achter onze militaire uniformen schuilen 48 conservatorium geschoolde musici. Een deel met een klassieke achtergrond, een deel uit de pop- en jazzmuziek. Dat maakt ons orkest zo uniek! Topmusici uit beide genres die samen de geoliede machine vormen die het Orkest Koninklijke Luchtmacht is. Wij hebben een rijke historie. Daar waar in het verleden onze muziek het verschil maakte op het slagveld, worden wij en onze muziek tegenwoordig anders ingezet. Wij staan midden in de samenleving.

Met onze muziek vertellen wij het verhaal van de Luchtmacht/Defensie en verbinden wij onze wereld met de wereld buiten onze vliegbases. Wij brengen een ander geluid. Wat ons typeert is het moderne en eigentijdse geluid. Maar tradities die ons ceremonieel verbinden met de Krijgsmacht behoren ook tot ons DNA.

Vanwege onze verrassende samenwerkingen en ons uiteenlopende en vernieuwende repertoire met een militaire ‘touch’ is het Orkest Koninklijke Luchtmacht uniek in de professionele muziekwereld, zowel in Nederland als daarbuiten.

“Music gives a soul to the universe,

wings to te mind,  ight to the

imagination and life to everything”

 

Uden, 10 maart 2022
Orkest Koninklijke Luchtmacht. Meet the Orchestra. Optreden in theater Markant. Met oa chef dirigent majoor Patrick Curfs en zanger Martin van der Starre.

 

Fotograaf: Pauk Tolenaar