Plein van de Vrijheid

Welkom op het Plein van de Vrijheid!

VAN RAVESTEIJN – WIE VAN DE DRIE? In een klein theater in de buitenlucht komt het interactieve programma ‘Wie van de Drie’ tot leven. Een presentator staat klaar om het publiek te verwelkomen en dan kan de show beginnen. Drie jongere spelers staan centraal, elk met hun eigen verhaal en geheimen. Wie van de drie is een oorlogskind? Uit onverwachte hoek meldt zich een man die het verhaal niet herkent. Dat verhalen zich kunnen vervormen van generatie op generatie, wordt duidelijk tijdens het spel. Van horen zeggen worden levensgeschiedenissen gevormd, soms tot onherkenbare vertelsels. Heden en verleden komen bij elkaar in het theaterspel van Van Ravesteijn. Wie vertelt de waarheid?

 

AMNESTY INTERNATIONAL Met een activerend spel wil Amnesty International bezoekers van ons festival in gesprek brengen over het belang van mensenrechten en de bescherming hiervan. Je kunt meteen in actie komen door het ondertekenen van een petitie. Dit jaar voert Amnesty International actie tegen de oorlogscensuurwet in Rusland. Je kunt solidariteitskaarten schrijven naar vreedzame activisten in Rusland die door deze wet veroordeeld zijn.

TÛMBA Bevrijdingsdag vier je met Tûmba op het Plein van de Vrijheid! Kom langs onze caravan en draai aan het Rad van Fortuin. Beantwoord een vraag of win een goodie! Ontdek, leer en vier diversiteit en gelijkwaardigheid met ons op deze bijzondere dag.

 

 

POEM BOOTH | DBIEB De Poem Booth is een op AI-gebaseerde dichtmachine. Het genereert prachtige gedichten op basis van ter plaatse genomen foto’s, als reactie op de scène die de foto vastlegt. De booth maakt gebruik van het bestaande werk en input van schrijvers, in combinatie met geavanceerde taalmodellen zoals ChatGPT. Daarmee probeert deze machine jou te motiveren om te lezen en te schrijven!

 

VETERANENDAG (ZAAILAND) De Veteranendag heeft een eigen programma in de ochtend van 5 mei, maar zeker weten dat je aan de muziek kunt horen dat er wat te doen is op het Wilhelminaplein. De veteranen bedanken kan op het Plein van de Vrijheid.