Meer projecten

Meer projecten:

Portretje Vrijheid

De studenten van de opleiding fotografie, audio/video en journalistiek van ROC Friese Poort maken portretten van personen die een link hebben met het thema. Zo’n portret kan een kort filmpje zijn, maar ook een foto, of misschien wel een hele fotoreportage. De studenten krijgen compleet de vrije hand om hun portret op eigen, creatieve manier invulling te geven. En dat is ze alleszins toevertrouwd! De resultaten worden natuurlijk vertoond tijdens ons Bevrijdingsfestival, zowel op het Plein van de Vrijheid als op de schermen naast het hoofdpodium.

Leuk: de studenten maakten een filmpje over wat vrijheid voor hun is, een kleine uitleg achter de foto’s. Bekijk ze hier.

Rode Kruis

Op het Plein van de Vrijheid vraagt het Rode Kruis aandacht voor ongedocumenteerden met de ‘Break the Silence Disco’. Tijdens de stille disco delen jongeren zonder verblijfsvergunning hun levensverhaal en favoriete muziek met bezoekers. Ze willen hiermee laten zien dat vrijheid niet voor iedereen vanzelfsprekend is en festivalbezoekers op een luchtige manier in contact brengen met een zwaar onderwerp.

Vlaggenlijn

Leerlingen van groep 7 & 8 hebben naar aanleiding van een bezoek aan het Fries Verzetsmuseum in 2018 een vlaggenlijn gekregen. Hierop tekenen leerlingen wat vrijheid en verbondenheid voor hen betekent. Tijdens het bevrijdingsfestival zijn deze kleurrijke vlaggenlijnen door de hele Prinsentuin terug te vinden.

Escape Van

Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Ervaar hoe het is om die vrijheid niet te hebben, laat je opsluiten in de Escape Van en probeer daar zelf uit te komen door bewust keuzes te maken. De Escape Van wordt inhoudelijk compleet aangesloten op het jaarthema; ‘In vrijheid kiezen’.

Bedank een vrijheidsstrijder

Bezoekers kunnen bij het project Bedank een Vrijheidsstrijder een ansichtkaart schrijven voor een vrijheidsheld. Samen met het Veteraneninstituut zorgen we dat deze bij vrijheidsstrijders terecht komen.