RONDÉ

RONDÉ bracht in 2016 hun debuutalbum uit. De single ‘Naturally’ werd NPO Radio 2 Top Song en ‘Why Do You Care’ werd na ‘Run’ en ‘We Are One’ de derde 3FM Megahit op rij voor de band. Dit resulteerde in optredens op grote festivals als Lowlands, Concert at SEA en Mysteryland.

In maart bracht RONDÉ hun tweede album uit, getiteld ‘Flourish’. De band, die in 2014 doorbrak met single ‘Run’, staat in volle bloei, als een bloem die opengaat en al haar geheimen prijsgeeft. De zoektocht van de rusteloze twintiger naar zichzelf, het thema waar het gelijknamige debuutalbum mee was doorspekt, heeft plaatsgemaakt voor de realisatie dat je moet vasthouden aan je eigen identiteit, dat je volledig moet zijn wie je bent en jezelf niet moet verliezen in liefde, verlangen, een uitgaansroes of verdriet.

Frontvrouw Rikki Borgelt: “Deze plaat beschrijft een groeiproces. Het staat symbool voor wie wij nu zijn. We bekennen meer kleur, de muziek heeft meer karakter.” Was het gelijknamige debuutalbum nog een mengelmoes van materiaal dat de band – toen nog ‘groentjes’ zoals ze zelf zeggen – bij elkaar had verzameld over langere tijd, dit keer ging het vijftal gericht de studio in, bepakt met een rugzak aan ervaring, een sterke muzikale en persoonlijke basis en de drift om te experimenteren.