Televisieprogramma en livestream

Ervaar het festivalgevoel en kies op 5 mei uit twee streams: een muzikale livestream in samenwerking met Neushoorn vanaf 17.00 uur en een televisieprogramma bij Omrop Fryslân vanaf 17.15 uur vanuit De Harmonie.

In het televisieprogramma zijn indringende interviews en reportages te zien. Onder andere André Boers uit Israël schuift aan in het programma. Het waren zijn ouders die op de film van een Joodse bruiloft uit 1939 te zien waren. De film dook op in 2017. In het programma vertelt hij over Joodse componisten die de Tweede Wereldoorlog niet hebben overleefd. Een tweetal van hun stukken worden ten gehore gebracht door leen aantal leden van het NNO.

Het inhoudelijke televisieprogramma wordt afgewisseld met muzikale bijdragen en minidocumentaires van landelijke ambassadeurs van de vrijheid Tino Martin en Davina Michelle, Friese ambassadeur van de vrijheid De Kast, en optredens van Wulf, Boaz, Electric Hollers en Wiebe Kaspers. In het programma is ook een vrijheidscollege te volgen. Ook de Canadese veteranen, die medeverantwoordelijk waren voor de bevrijding van onze provincie, zijn onderdeel van het programma.

In samenwerking met Poppodium Neushoorn is via een livestream op de website van Bevrijdingsfestival Fryslân en de Facebookpagina van Neushoorn een avondvullend muziekprogramma te zien met optredens van Mr Weazley, Cashmyra, Micah en Julia, Same Old, The Memphis Two, Sweet God Animals, Moon Radio, De Kift, De Baron, Noorderlicht, Ricardo Silvio en Steff da Campo.

Zet één van de streams aan in huis of in de tuin, maak het thuis gezellig en probeer dat heerlijke vrije festivalgevoel op te roepen. Dit jaar vieren we ons festival zonder publiek. Volgend jaar zien we je graag weer in real life in Neushoorn, De Harmonie en op Bevrijdingsfestival Fryslân!