Timo de Jong

Timo de Jong (uit Leeuwarden, voorheen Meppel) maakt Americana muziek geïnspireerd door de jaren zestig, maar dan in een eigentijds en verfijnd jasje gestoken. Zijn diepe, warme zangstem doet denken aan de befaamde crooners van begin vorige eeuw. Hij trad al meer dan zeshonderdenzestig keer op, waaronder drie keer Eurosonic Noorderslag en meerdere tours door Engeland. Op amuserende wijze zorgt Timo voor een aangename huiskamersfeer tijdens elk optreden. Op 5 Mei speelt hij een speciale set met een volledige band om zich heen!

Timo over de term vrijheid:

Ik denk dat vrijheid de ultieme droom is voor iedereen, vrijheid van machtsmisbruik, vrijheid om te zijn wie je bent, maar ook financiële vrijheid is een groot goed. Ik ga mijn best doen om met mijn setlist hier een beetje op in te spelen, maar de mensen ook nog een beetje aan het dansen te krijgen. Het is uiteindelijk wel een viering!


Foto: Lennard Fopma

 

Deelnemer Hit the North 2021

Hit the North is hét platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen twaalf geselecteerde acts een divers programma met als doel: het ontwikkelen van een professionele carrière als muzikale act. Iedere act wordt begeleid door een persoonlijke coach, volgt bootcamps en ontmoet een scala aan professionals. Het traject wordt afgerond met een showcase op ESNS. Eerder hebben onder andere Faske, Esther de Jong, Small Town Bandits, The Vices, Jadi D en Cashmyra het Hit the North traject afgerond.

Deelnemende acts van 2022 zijn: Benwal, Dylamic, Fred Goverde, HISTORIAN, Johnny Loves Me, Moonloops, Phole, Renceau, Seb Zukini, Steeby, Traversus, Verity

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk, Noordstaat en Flapper Management en komt tot stand met steun van Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie en We the North.