Vrijheidsmaaltijdsoep

Aan tafel! Er is dit jaar een alternatief voor de Vrijheidsmaaltijden: een speciale soep, de Vrijheidsmaaltijdsoep. En dit keer wordt-ie gemaakt door chef-kok en kookboekenauteur Yvette van Boven! In aanloop naar Bevrijdingsdag deelt Yvette het recept, waardoor iedereen op 5 mei kan meekoken.

In samenwerking met de Seniorenbond en maaltijdservice VanSmaak wordt door Bevrijdingsfestival Fryslan op 5 mei bij 10.000 ouderen en verzorgenden in Fryslân de Vrijheidsmaaltijdsoep bezorgd. Dit wordt grotendeels gedaan met legervoertuigen die separaat van elkaar de soep bezorgen in de provincie. Om toeloop van publiek te voorkomen wordt niet bekend gemaakt wanneer de voertuigen naar welke plaats rijden.

Met historische én moderne voertuigen van Keep Them Rolling en Defensie wordt de soep verspreid. De Vrijheidsmaaltijdsoep is een landelijk alternatief voor de gezamenlijke maaltijden die in voorgaande jaren aan ouderen werd aangeboden. Het recept voor de soep is van Yvette van Boven en is hieronder te vinden op de website van Bevrijdingsfestival Fryslân. Omrop Fryslân doet de hele dag verslag op radio en televisie. Klik hier om het recept te downloaden

 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door: