We’ll meet again

Let’s say goodbye with a smile, dear,
just for a while, dear, we must part.
Don’t let the parting upset you,
I’ll not forget you, sweetheart.

Je broer vertrekt naar een ver buitenland voor een nieuwe baan. Jij blijft achter in je Friese dorp. “Tot ziens, we houden contact. We bellen en schrijven”, beloof je elkaar. En dan breekt de oorlog uit. Contact? Telefoonlijnen werken niet meer en je hebt geen idee of je brieven nog aankomen. Waar de ander is, hoe het gaat en of die nog leeft: je kunt er enkel naar raden. Je wordt heen en weer geslingerd tussen radeloosheid en stille hoop op een goede
afloop.

‘We’ll meet again’ is een theatervoorstelling geïnspireerd op het boek ‘Sesi’ van de Friese Nynke Sietske de Vries en
vertelt het waargebeurde verhaal van een zus in het Friese Pingjum en haar broer in Nederlands Indië die elkaar in de Tweede Wereldoorlog brieven schrijven en een dagboek bijhouden. Voor later. Als ze elkaar weer terugzien.

Negen spelers van Meeuw jonge theatermakers deden onderzoek naar brieven, dagboeken en getuigenissen van mensen die de oorlog hebben meegemaakt. Het verslag van hun onderzoek laten zij zien in deze theatervoorstelling, ter gelegenheid van de Nationale Herdenking op 4 mei. De productie kwam tot stand in samenwerking met Theater na de Dam in Amsterdam.

Data en tijden:
Vrijdag 3 mei 19.00 uur
Zaterdag 4 mei 19.00 en 21.00 uur
Locatie:
Meeuw jonge theatermakers, Oostersingel 70 b, Leeuwarden
Reserveren: www.meeuw-jts.nl