William Seen’s Transport Music

Jah! Daar zijn ze weer! Onze Friese mannen van de ideale popsong met hun karakteristieke meerstemmige zang. En nee, het ligt niet aan jou, we verloren de band inderdaad een tijdje uit het oog. Muzikale zijprojecten namen veel tijd in beslag, voorman Egbert van der Werff begon aan een studie en WSTM was even heel ver weg. Terwijl ze zich met hun debuutplaat ‘Can I Sit Here And Absorb’ nog zo in de kijker hadden gespeeld. De langspeler is “een prachtig georkestreerd geheel van twinkelende gitaarlijnen, schitterende samenzang en misschien Neerlands beste gitaarplaat van 2012”, volgens Kindamuzik. OOR zette het album “in het rijtje nederpopklassiekers tussen albums van Johan en The Serenes”.

Er waren optredens in het land, zelfs in de fameuze ‘Beatles’ Cavernclub in Liverpool. Op het Welcome to the Village festival bij Leeuwarden hadden ze de eer om de re-release van de gitaarklassieker ‘Barefoot and Pregnant’ uit 1990 van diezelfde Serenes luister bij te zetten door het integraal en live te spelen. Ze kregen daarbij prettige hulp van de voormannen van Johan, Darryl-Ann en Gem.

Na enkele versnipperde optredens in 2015 werd het echter stil rond het viertal. Vorig jaar was daar ineens de single ‘Different Sky’, een nummer van vriend van de band Jeroen Smalbrugge, die, door een ernstige ziekte geteisterd, zelf niet tot muziek spelen in staat was. En jazeker, er is gewerkt aan een tweede plaat en, jazeker, het komt. Een eerste single daarvan ziet dit voorjaar het levenslicht. Voor de komende optredens worden ze bijgestaan door gitarist Dolf Kuiken.

Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat zulke kwaliteit zo weinig in de schijnwerpers staat. Maar als William Seen’s Transport Music dan in de line-up van Bevrijdingsfestival Fryslân prijkt , ja, dan mag je dat als muziekliefhebber ook niet missen!