Grootse Bevrijdingslunch voor senioren bij Friesland College

Geplaats door Thea van der Schaaf

Voor de vierde keer op rij komen zo`n driehonderd 75-plussers op Bevrijdingsdag in Leeuwarden bij elkaar voor een gezamenlijke lunch bij het Friesland College. Eurocommissaris Frans Timmermans brengt een bezoek aan de Bevrijdingslunch.

Het hele atrium van de school aan de Julianalaan in Leeuwarden is zondagmiddag rond lunchtijd gevuld met muziek en gezelligheid. Samen met de trouwe vrijwilligers, de kinderen van weekendschool Baljee en van Talant wordt er een heerlijke lunch geserveerd. Burgemeester Ferd Crone en voorzitter Jorrit Volkers openen traditiegetrouw om 12.00 uur de lunch. De maaltijd wordt extra gezellig door de verschillende muzikale optredens, waaronder het optreden van de Friese ambassadeur van het Bevrijdingsfestival PYN (Pien Breeuwsma). Acta Theater verzorgt de meezingers, de liedjes van weleer.

De kinderen serveren de maaltijd tijdens de lunch. De gasten genieten zichtbaar van de persoonlijke aandacht van de kinderen en van de prachtige liedjes van weleer. Het geeft elk jaar zo’n enorm voldaan gevoel wanneer we het met zijn allen weer gefikst hebben en de gasten met een fijn en feestelijk gevoel naar huis gaan. Vrijheid geef je door en dat wordt op deze manier ook aan de ouderen meegegeven.