Highlights Bevrijdingsfestival Fryslân

Geplaats door bevrijdingsfestival

Het is bijna zover: Bevrijdingsfestival Fryslân! Enkele highlights naast het muziekprogramma uit het blokkenschema:

Bevrijdingstocht door Fryslân
Een bevrijdingsroute met legervoertuigen door Fryslân op 5 mei met stops in Dokkum, Leeuwarden en Franeker. We willen inwoners van Fryslân oproepen langs de route te komen staan. De hele route en alle doorkomstplekken zijn hier te vinden: https://www.bevrijdingsfestivalfryslan.nl/artiest/noch-ien-kear/

Opening op Oldehoofsterkerkhof
Bevrijdingsfestival Fryslân wordt op 5 mei geopend door onder andere Rick Boon. Hij is zoon van de onlangs overleden Canadese veteraan Art Boon en vertelt namens ons festival zijn verhaal als verschilmaker in Wageningen, in de nacht van 4 op 5 mei.
https://www.bevrijdingsfestivalfryslan.nl/artiest/verschilmaker-rick-boon/

Oog in oog met oorlog
Op ons festival komen twee kunstenaars uit Oekraïne een lezing (en een workshop) geven. Ze hebben vandaag toestemming gekregen om naar Leeuwarden te komen op 5 mei. Het is onderdeel van het project ‘oog in oog met oorlog’ van een afstuderende Oekraïnse studente.
https://www.bevrijdingsfestivalfryslan.nl/artiest/oog-in-oog-met-oorlog/

Soep: warm, vers, in blik en op recept
De Vrijheidssoep is gratis en warm te nuttigen op ons festival, in blik te koop op de Prins Hendrikbrug in Leeuwarden, vers te koop via supermarkt Poeisz , en zelf te maken volgens een recept van London Loy.
https://www.bevrijdingsfestivalfryslan.nl/artiest/vrijheidssoep/

Jim Parks in Fryslân
Vorig jaar kwam hij nog samen met Art Boon naar Fryslân, dit jaar is hij de enige Canadese veteraan die de oversteek maakt. Jim Parks verblijft een week met zijn familie, en de familieleden van Art Boon in Dokkum, om van daaruit herdenkingen en vieringen bij te wonen. Hij is onder andere aanwezig bij de Provinciale Herdenking in de Prinsentuin in Leeuwarden op 4 mei.
https://www.liberators.frl/4/index.php/blog

 

Downloads:

PLATTEGROND BLOKKENSCHEMA