Een circulair festival

Als Bevrijdingsfestival Fryslân streven we ernaar een circulair festival te zijn. Daarom draaien de generatoren op biodiesel, planten wij projectmatig bomen en werken we tijdens het festival met herbruikbare bekers die we reinigen middels een spoelsysteem.

Als je het festival verlaat kun je de beker inleveren bij de bar. Hier krijg je grotendeels de borg die je betaald hebt voor de beker terug. Een klein bedrag houden we en investeren we in nóg meer circulariteit op ons festival.

Hoe werkt het

Voor het eerste rondje drinken betaal je een naast je drankje een extra muntje voor de beker. De beker is de hele dag inwisselbaar voor een nieuw drankje, of een muntje. Bij inlevering van je laatste beker bij de bar ontvang je een QR code voor je statiegeld. Daarbij wordt € 0,50 ingehouden om alle achterliggende kosten als reiniging, handling, transport en jou terug te betalen. Hiermee help je mee aan een goed milieu. Dankjewel!

Over de bekers

De hardcup bekers zijn van een zeer hoge kwaliteit en gaan minimaal 400 keer mee. Een uiterst duurzame oplossing! Als de bekers te beschadigd  zijn en daardoor niet meer inzetbaar voor gebruik, worden ze verzameld en teruggestuurd naar de fabriek. Daar gaan de bekers door de shredder. Het restproduct wordt gebruikt voor het vervaardigen van bijvoorbeeld bloempotten en jerrycans. Door jouw bijdrage van € 0,50 krijgen onze bekers een tweede leven.

Minder afval

Je weet hoe dat gaat met eenmalige plastic bekers. Leeg? En een prullenbak te ver? Hup, op de grond en nieuwe halen. Wie vaker een festival bezoekt en niet als eerste naar huis gaat 😉 kent het beeld van een terrein vol afval. Door te werken met hardcup bekers en een vergoedingssysteem, ga je al snel merken dat er geen enkele beker op de grond blijft liggen. Hierdoor blijft er na afloop van evenementen en festivals minder afval over.

 

Belangrijk

De bekers zijn aan het einde van het festival alleen in te leveren bij de DRINKS barren, niet bij de biercarrousels. Het systeem geldt alleen voor hele bekers met het logo van Cup Concept. Beker kapot = geen QR code. De DRINKS barren sluiten gefaseerd als het programma afgelopen is. Als laatste mogelijkheid tot inwisselen blijft de bar aan de Groeneweg tegenover het hoofdpodium, open tot 01:00 uur. Bekers met het logo van Bevrijdingsfestival Fryslân worden gebruikt op het Zaailand en kunnen alleen daar worden ingeleverd. De QR-code is geldig tot en met 12 mei. Voor vragen neem je contact op met support@feeback.nl.

Rent, Serve, Return!

Onze circulaire ambitie wordt mede mogelijk gemaakt door Vereniging Circulair Friesland, Omrin, Wetterskip Fryslân, Varweg, Cup Concept en Event Catering.