Gunmoll

GUNMOLL doordrenkt wilde rocksongs met de verleiding, het gevaar en de opwinding van de meest bloedstollende crime novels. De band -opgericht door Jolien Grunberg (zang/gitaar) en Bram Bol (gitaar/productie)- vertolkt verhalen van romantiek, verraad, adrenaline en onderhuidse spanning, deels verankerd in Jolien’s Roemeense roots. 

“Je kunt dit gegeven zo ver en zo creatief mogelijk uitvergroten, vergelijkbaar met een cultfilm,” legt Jolien Grunberg uit 

Geïnspireerd door haar eigen achtergrond, maakte Jolien de eerste schetsen van de Neo noir-achtige rock van GUNMOLL. Om de band leven in te blazen zocht ze contact met Bram, met wie ze bij een vorig project al een goede klik had ontwikkeld. Die onderlinge chemie barst uit zijn voegen tijdens de eerste schrijfsessies als GUNMOLL: een even dansbaar als catchy rockgeluid, bomvol verrassende elementen, achteloos wisselend tussen wilde rock&roll riffs, oriëntaalse melodielijnen en opzwepende surfrock.

Binnen dit avontuurlijke geluid schetst GUNMOLL verschillende personages: het meisje dat stuit op haar vaders pistool, de op wraak beluste verleidster, de moeder die haar dochter behoedt voor de harde buitenwereld. GUNMOLL is sexy, opzwepend, koelbloedig en mysterieus, de luisteraar achterlatend met een broeierige, primitieve energie; alsof je een immense golf surft en je laat meevoeren door de natuurkrachten.

“GUNMOLL vertegenwoordigt een mix van gevaar en persoonlijke ervaringen, resulterend in een explosieve energie,” voegt Bram toe. “We zijn meer dan een conceptband; onze muziek weerspiegelt onze identiteiten. GUNMOLL staat heel dicht bij ons.”

Met Pim de Roij (drums) en Koen van Bemmelen (bas) in de gelederen als ijzersterke ritmesectie, is GUNMOLL klaar om serieus rubber te verbranden en het gaspedaal vol in te drukken. Jolien: “GUNMOLL moet persoonlijk blijven. Van nature zit er een drift, een woede, een pijn in mij, er zit geschiedenis in mij. Vanuit mijn familie, en vanuit allerlei inspiratiebronnen. Dat draagt deze muziek allemaal uit.”

Gunnmoll website

> Gunmoll, mainstage, 19:00-19:45 uur