Kraantje Pappie

Kraantje Pappie (Alex van der Zouwen) had een glansrijke carrière kunnen hebben als haarmodel maar liet het in plaats daarvan lukken in de muziek. Dit niet alleen tot opluchting van zijn moeder, maar ook de rest van Nederland, dat al langere tijd reikhalzend uitkeek naar de perfecte kruising tussen George Clooney en Ludacris. 

Met zijn driedelige albumreeks Crane schiep de rapper/artiest een groots en eigen elektronisch geluid, dat resulteerde in een verzameling gouden- en platina hits als ‘Waar is Kraan?’, ‘Feesttent’, ‘Pompen’ en ‘De Manier’. Ook behaalde het album Crane III de platina status. Het vierde en eveneens platina album DADDY was inclusief hits als ‘Lil Craney’, ‘Liefde In De Lucht’ en ‘Ik Heb Je Nodig’ al goed voor meer dan 120 miljoen streams. 

Naast hitmachine is Craniac reserveburgemeester van Groningen, presentator van (o.a.) Home Of Hits, runt hij zijn eigen boekingsbedrijf en is sinds 2021 de Kraantje Papa van dochter Maeve, die hij – nuchter als hij is – alleen hult in matchende designerkleding als de situatie daar expliciet om vraagt. Daarnaast werd hij 2 keer 1e (ook wel: 11e) in Expeditie Robinson en is een tweede speelfilm onderweg, nadat hij met zijn rol in Fuck De Liefde 2 zijn status als de Nederlandse Hugh Grant wist te bezegelen. 

Omdat Kraan a.k.a. Juice Meeuwis bekend staat als zeer bescheiden zal je hem nooit horen benadrukken dat hij een feilloze live-reputatie ontleent aan het feit dat hij sinds 2007 meer dan 1000 shows deed, waaronder Lowlands, Pinkpop, Concert at Sea, Zwarte Cross, Rock Werchter en Pukkelpop. Daarnaast zul je hem ook niet horen over zijn uitverkochte (club)tours- en shows, zoals Come To Daddy in AFAS Live. Ondanks dat hij thuis maar zelden de favoriete snacks van zijn gasten in huis schijnt te halen werd hij in 2023 verkozen tot gastheer van Vrienden van Amstel Live, de concerten waarvan hij sinds 2018 een vast gezicht is. 

Na 2023 te hebben ingevuld met hitsingles als ‘Ruggengraat’, ‘Zin In De Zomer’ en de Euro Visie EP met Bizzey (waarop ze met hun alter ego’s Sick en Nimon in het brandende commerciële gat springen dat Nick & Simon met hun break-up achterlieten), staat 2024 volledig in het teken van Kraan’s nieuwe aanstaande solo-album.

www.kraantjepappie.nl

> Kraante Pappie, mainstage, 22:00-23:00 uur