Vrijheidssoep

De Vrijheidssoep is vanaf woensdag 26 april te verkrijgen bij Fursa, de voormalige kiosk op de Prins Hendrikbrug. Fursa wordt gerund door Salah, en is een plek waar eten en cultuur bij elkaar komt, met eten uit verschillende landen. Salah, zelf een Syrische vluchteling had als droom om streetfood style eten aan te bieden en heeft enorm veel zin in deze samenwerking. Voor elk blik dat verkocht wordt doneert Bevrijdingsfestival Fryslân ook nog eens een blik soep aan de voedselbank.

Een blik soep kost €2,50, en bevat 800 ml soep. Hier kun je drie of vier porties uithalen!

Fursa is open op: woensdag 26 april t/m zondag 30 april en 3, 4 en 5 mei van 11:00 tot 19:00 uur. 

Fursa, op de Prins Hendrikbrug in Leeuwarden, is een loket waar traditioneel eten van verschillende culturen wordt verkocht. Ook kunnen nieuwkomers daar werkervaring in de horeca opdoen. Het idee van het loket voor nieuwkomers is bedacht door Salah Aldin Alaybi, in samenwerking met Johannes van Wieren van Stichting Jong en Ondernemend Fryslân.

London Loy maakt dit jaar het recept voor de Vrijheidssoep. De chef, bekend van het televisieprogramma Koffietijd, zijn kookboeken en zijn deelname aan Expeditie Robinson is daarmee de smaakmaker van de Vrijheidsmaaltijden. Klik hier voor het recept en maak de soep zelf!

Onze Vrijheidssoep proef je op 5 mei gratis in onze Tuin van de Vrede, bij de Aandachtschenkerij. Leuk om te weten: ook op de besloten Veteranendag op het Zaailand wordt de soep op 5 mei gegeten.

Bij supermarkt Poeisz kun je verse Vrijheidssoep kopen, bereid door Van Smaak. Voor elke portie die verkocht wordt in de supermarkt doneert Van Smaak een portie aan de voedselbank.